Kõnehäire
Elupäästev 112

09.12.2022 Eesti Insuldipatsientide Seltsi pressiteade

9. detsember 2022
Paljud on insuldist kuulnud, kuid kahjuks ei märka enamik haigestujatest riskitegurid. Ei tunta enda olulisi tervisenäitajaid, mistõttu võib insulti haigestujate hulgast leida nii kõrge vererõhu kui kõrge veresuhkruga patsiente. Alles peale insulti haigestumist või kokkupuudet läbi lähedasega juhtunu, hakatakse rohkem tähelepanu pöörama oma tervisele ja tervislikele eluviisidele.

Teame, et insuldihaige vajab kiiret abi ning edasist järjepidevat taastumist. Taastusravi võimalused insuldihaigele kodus, taastusravikeskuses ja hoolekandeasutuses on erinevad. Kui paljud on kuulnud või teavad rehabilitatsioonist ja rehabilitatsiooniteenustest? Või sellest, kuidas neid teenuseid saada? Paljud haiged kinnitavad tegevus- ja füsioteraapia, kõneravi ja psühholoogilise abi vajalikkust.

Suurele osale haigetest jääb aga ebaselgeks, milliseid tervisenäitajaid peaksid nad edasi jälgima järelravis. Sellest, kuidas insuldihaigel on võimalik nii professionaalsete teenuste kui ka lähedaste abiga taastuda ning olla motiveeritud, saab näha ja kuulda 12.detsembri insuldiseminaril "Insuldihaiget toetav professionaalne abi".

Lisainfo www.insuldiselts.ee ja https://www.facebook.com/Insuldiselts